Loading Events
All Events // Let’s support sustainable – Experience from urban and rural sustainable communities (Podržimo održivo-Iskustva iz gradske i seoskih održivih zajednica)
  • This event has passed.
Surdulica

Let’s support sustainable – Experience from urban and rural sustainable communities (Podržimo održivo-Iskustva iz gradske i seoskih održivih zajednica)

25 September @ 18:00 - 19:30 UTC+0
:
Ovim događajem ćemo vam omogućiti da se približite načinu života koji podrazumeva održivost na više nivoa.
Gosti na ovom događaju će govoriti o ličnom primeru i putanji kojom su došli do određenog stepena održivosti i omogućiti vam da saznate više o održivom načinu života u urbanim sredinama i upoznate primere održivog života u praksi, van grada.
Domaćini ovog događaja su Udruženje Zeleno Doba i Udruženje Hodanje po Zemlji.
Udruženje Hodanje po Zemlji, predstaviće održiv način života u urbanoj sredini. Petočlana porodica koja živi low-waste način života i u skladu sa prirodnim okruženjem blizu glavnog grada. Suočeni sa brojnim izazovima koje stvara urbana sredina, oni će vam dočarati kako da postanete aktivisti u svom najužem okruženju i šire, kao kako da uspete u nameri da gradovi postanu zdravije i lepše mesto za život.
Hodanje po Zemlji su kroz svoje aktivnosti uspeli da okupe preko 200 aktivista na svojim događajima, učestvovali su na više panela i konferencija kao porodica koja daje primer, sproveli niz radionica i edukacija o različitim temama, od smanjenja otpada u domaćinstvu, preko kreiranja bio-vrta, do organizovanja akcija čišćenja i pošumljavanja.
Gosti proslave Evropskog dana održivih zajednica su Rtanjski Vrt i Petel Paun Arts and Crafts.
Rtanjski Vrt je permakulturno imanje na obroncima Rtnja. Započeli su rad na šumi hrane koja će svojim visokim stepenom biodiverziteta doprineti ostvarenju samoodrživog domaćinstva i biti njegov centralni deo.
Na imanju uzgajaju sopstvenu hranu, koriste kompostne toalete, dok vodu kroz kišnicu i sneg sakupljaju, filtriraju kroz bio- filter i koriste. Struja na imanju proizvodi se preko solarnih panela. Proizvode i sredstva za higijenu na potpuno prirodnoj bazi.
Petel Paun Arts and Crafts zamišljen je kao umetnički i edukativni centar sa holističkim pristupom životu.
Stvaralaštvo kroz umetnost, prirodu, permakulturni dizajn i gradnju sa prirodnim materijalima, to su oni.
Fokus im je na prirodnim, čistim i održivim umetničkim i kreativnim praksama.
Radionice prirodnog bojenja na tekstilnim tkaninama, redizajn i ponovno farbanje vaše omiljene bele odeće od prirodnih materijala, radionica eko- gradnje, gradnja kružne kuće, radionice Permakulturnog dizajna. Sve ovo i mnogo više jeste Petel Paun Arts and Crafts Studio
Petel Paun Design Arts and Crafts Studio osnovali su Biljana i Vladimir, bračni par, oboje umetnici i strasni ljubitelji svega prirodnog.
Takođe, zahvaljujemo se na podršci Permakultura Srbije, Dom kulture Zemuna, Ekolise, Earthship Srbija,
Učešće na ovom susretu je besplatno, a prijava je obavezna kako bismo vam poslali link za Zoom pre samog događaja.
Prijavite se ovde https://bit.ly/3kg9HrM
Vidimo se

Date:
25 September
Time:
18:00 - 19:30

Organizer

Zeleno doba
Organizer

Venue

Surdulickih mucenika
Surdulica, Serbia 17530 Serbia
+381648535740

Event Navigation